Δημιουργούμε μοναδικής αισθητικής ηχεία που αναδεικνύουν τον χώρο σας

Μπορείτε να εξερευνήσετε παρακάτω τις δημιουργίες μας. Σας προσκαλούμε να εμπνευστείτε και να μας προκαλέσετε σε κάτι ακόμα πιο καινοτόμο και καλαίσθητο.

ηχείο βιβλιοθήκης-Book Case

Τα ηχεία που απεικονίζονται, αποτελούν ένα μικρό κόσμημα που μπορούν να αρκεστούν και σε περιορισμένα δεδομένα όσον αφορά την τοποθέτηση τους. Αυτή μπορεί να γίνει τόσο σε βιβλιοθήκη όσο και σε βάση. Ο Βενιαμίν δεν φέρει κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα κατασκευής και ο σχεδιασμός τους αντλεί στοιχεία από τις μεγαλύτερες κατασκευές παραμερίζοντας με άνεση αδιάφορες κατασκευές της κατηγορίας. Μπορούν να καλύψουν μικρούς χώρους ή με τη συνοδεία υπογούφερ ακόμη και μεσαίους.

Το μικρό αυτό ηχείο φέρει μονάδα χαμηλών και μεσαίων συχνοτήτων κατασκευασμένη από τιτάνιο και μονάδα υψηλών με υφασμάτινο θόλο. Η φόρτιση της καμπίνας είναι τύπου ανάκλασης χαμηλών συχνοτήτων με την οπή να βρίσκεται στην εμπρόσθια πλευρά προκειμένου να επιτρέπεται η τοποθέτηση ακόμα και πολύ κοντά σε τοίχους.

Απόκριση συχνότητας : 50-20.000 Hz
Ευαισθησία :87 db
Ωμική αντίσταση : 8 Ohm
Διαχωρισμός συχνοτήτων : 6 db/octave (1st order)
Φόρτιση καμπίνας : Οπή ανάκλασης χαμηλών συχνοτήτων
Ελάχιστη συνιστώμενη ισχύς τελικού ενισχυτή : 25 wrms/8ohm

bookcase project 3 - Elegant Asymmetry
bookcase project 1 1024x680 1 - Elegant Asymmetry
IMGP4496 - Elegant Asymmetry
elegant asymmetry prima2 - Elegant Asymmetry

Ηχείο βάσης-Base

To base είναι το ηχείο που αποτέλεσε την αφορμή για να συνεχίσω παρουσιάζοντας περισσότερα σχέδια ηχείων. Πρόκειται για μια τίμια κατασκευή που φέρει πλεονεκτήματα μεγαλύτερων ηχείων και μπορεί να γεμίσει το χώρο με μουσική. Δεν θα εντυπωσιάσει με τις στάθμες που φτάνει , μπορεί όμως να το κάνει με τον χαρακτήρα και την ηχητική του εικόνα. Το design παραμένει ιδιαίτερο με την κεκλιμένη πίσω πλευρά και η ποιότητα της κατασκευής διατηρείται ψηλά.

Το ηχείο φέρει μονάδα χαμηλών και μεσαίων συχνοτήτων με κώνο αλουμινίου και μονάδα υψηλών με θόλο τιτανίου. Η φόρτιση της καμπίνας είναι τύπου ανάκλασης χαμηλών συχνοτήτων με την οπή να βρίσκεται στην εμπρόσθια πλευρά προκειμένου να επιτρέπεται η τοποθέτηση ακόμα και σχετικά κοντά σε τοίχους. Η άρθρωση στις χαμηλές συχνότητες βελτιώνεται χάρη στην επένδυση της καμπίνας με πισσόφυλλο, αφρώδη τύπου ricofon και μαλλί προβάτου. Η ηχητική του ταυτότητα βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτή του evolution διατηρώντας όμως περιορισμένο μέγεθος και κόστος.

Απόκριση συχνότητας : 30-20000 Hz
Ευαισθησία : 88 db
Ελάχιστη συνιστώμενη ισχύς τελικού ενισχυτή : 60 wrms/4ohm
Διαχωρισμός συχνοτήτων :6 db/octave (1st order)
Φόρτιση καμπίνας : Οπή ανάκλασης χαμηλών συχνοτήτων
Ωμική αντίσταση : 8 Ohm

Ηχείο δαπέδου-φ(f)

Πρόκειται για ένα ηχείο που κατασκευάστηκε με γνώμονα την αρτιότητα σε κάθε τομέα της σχεδίασης, ένα ηχείο που έχει ως κανόνα τη χρυσή τομή φ, το όνομα της οποίας προέρχεται από τον Φειδία που χρησιμοποίησε τον φυσικό αριθμό ως αναφορά στις αναλογίες των έργων του. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι υπερύψηλης ποιότητας και συνεργάζονται για το καλύτερο δυνατό ηχητικό αποτέλεσμα. Η επιδίωξη της κατασκευής αυτής είναι να δημιουργήσει έντονα συναισθήματα κερδίζοντας αισθήσεις που η μέση κατασκευή αναπαραγωγής μουσικής, δεν καλείται να ικανοποιήσει. Χάρη στη σχεδίαση και το εξεζητημένο φινίρισμα καταφέρνει να δείχνει μια ιδιαίτερα κομψή κατασκευή με υψηλό WAF παρά το μεγάλο σχετικά μέγεθος.

Η κατασκευή της καμπίνας έχει γίνει με ξύλο πάχους 2,5-6cm και ικανές ενισχύσεις ώστε να αποφεύγονται τυχόν συντονισμοί. Το σχήμα της βοηθά στη μείωση των στάσιμων κυμάτων και δημιουργεί μια προσέγγιση φόρτισης transmission line η οποία χαρίζει πλούσιο χαμηλό και σε συνδυασμό με την τοποθέτηση της οπής στο οπίσθιο κάτω μέρος απομονώνονται ιδανικά οι μεσαίες συχνότητες. Επιπλέον στιβαρότητα στο χαμηλό προσδίδει η επένδυσή των εσωτερικών επιφανειών με πισόφυλλο, αφρώδη τύπου ricofon και μαλλί προβάτου. Οι μονάδες μεγαφώνων, τοποθετημένες σε διάταξη D’ Appolito (WTW), προέρχονται από κορυφαίους Ευρωπαίους κατασκευαστές (Visaton – Scanspeak) προκειμένου να καλύψουν και τις υψηλότερες των απαιτήσεων. Οι συχνότητες συντονισμού του μεγαφώνου χαμηλών συχνοτήτων και του μεγαφώνου των υψηλών συχνοτήτων βρίσκονται όσο το δυνατόν μακριά από τη συχνότητα διαχωρισμού, κάτι το οποίο γίνεται αντιληπτό στην άνεση και τη ροή του μουσικού προγράμματος.

Απόκριση συχνότητας : 30-20.000 Hz
Ευαισθησία :91 db
Ωμική αντίσταση : 4 Ohm
Διαχωρισμός συχνοτήτων : 6 db/octave (1st order)
Φόρτιση καμπίνας : Οπή ανάκλασης χαμηλών συχνοτήτων
Ελάχιστη συνιστώμενη ισχύς τελικού ενισχυτή : 100 wrms/4ohm

elegant asymmetry f duet top 1024x680 1 - Elegant Asymmetry
elegant asymmetry f duet 3 - Elegant Asymmetry
elegant asymmetry sub - Elegant Asymmetry

Subwoofer-Sub

Οι προτάσεις για την συμπλήρωση του συστήματος σας με υπογούφερ μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος του χώρου και το επιθυμητό μέγεθος και απόδοση. Οι προσταγές της φυσικής θέλουν τα μεγαλύτερα υπογούφερ να πλεονεκτούν στην απόδοση των πολύ χαμηλών συχνοτήτων αν και δεδομένων κάποιων παραχωρήσεων τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ικανοποιητικά και με αρκετά μικρές κατασκευές. Η τοποθέτηση του υπογούφερ παίζει το σημαντικότερο ίσως ρόλο, τόσο σε σχέση με τους τοίχους και την θέση ακρόασης όσο και με τα ηχεία που θα συνοδεύει. Στην φωτογραφία απεικονίζεται μια κατασκευή σε φινίρισμα κερασιάς και μέγεθος περί τα 150lt η οποία τοποθετήθηκε για την κάλυψη μεγάλου χώρου.

Αποτελείται από καμπίνα πολύ υψηλής στιβαρότητας, 2 ενεργές μονάδες 12 ιντσών της Peerless στην μια όψη και 2 παθητικές στην άλλη. Το αποτέλεσμα είναι πολύ μεγάλος ήχος και στάθμες για δεδομένο μέγεθος καμπίνας, χωρίς να παρατηρείται απώλεια ελέγχου!

Ηχείο δαπέδου-Evolution

Πρόκειται για ένα ηχείο με ριζοσπαστικό design και πολύ υψηλή ποιότητα υλικών κατασκευής. Μπορεί να καλύψει μεσαίου μεγέθους χώρους διατηρώντας σημαντική παρουσία χαμηλών συχνοτήτων και αναλυτική στερεοφωνική εικόνα. Από τη στιγμή που θα τοποθετηθεί στο χώρο, ορίζει την αισθητική του.

Η κατασκευή της καμπίνας έχει γίνει με ξύλο που φτάνει τα 3cm πάχος και έχει ενισχυθεί με εσωτερικές νευρώσεις. Το σχήμα της βοηθά στη μείωση των στάσιμων κυμάτων και απολήγει σε μια οπή ανάκλασης χαμηλών συχνοτήτων που βρίσκεται στο οπίσθιο μέρος του ηχείου. Η άρθρωση στις χαμηλές συχνότητες βελτιώνεται χάρη στην επένδυση της καμπίνας με πισσόφυλλο, αφρώδη τύπου ricofon και μαλλί προβάτου. Οι μονάδες μεγαφώνων, τοποθετημένες σε διάταξη D’ Appolito (WTW), προέρχονται από κορυφαίους ευρωπαίους κατασκευαστές προκειμένου να καλύψουν και τις υψηλότερες των απαιτήσεων. Η μονάδα χαμηλών και μεσαίων συχνοτήτων κατασκευάζεται από αλουμίνιο και αυτή των υψηλών συχνοτήτων από τιτάνιο, στοιχείο που χαρίζει ιδανική περιγραφή σε μεταλλικά όργανα διατηρώντας όμως χαμηλό και ξεκούραστο προφίλ.

elegant asymmetry f1 - Elegant Asymmetry
elegant asymmetry f2 2 - Elegant Asymmetry
kion glass top - Elegant Asymmetry
kion dinner lounge - Elegant Asymmetry

Ηχείο βάσης-Kion

ο kion είναι το ηχείο ορισμός της κομψότητας. Πρόκειται για μια τίμια κατασκευή βάσης που φέρει πλεονεκτήματα μεγαλύτερων ηχείων και μπορεί να γεμίσει το χώρο με μουσική. Δεν θα εντυπωσιάσει με τις στάθμες που φτάνει, μπορεί όμως να το κάνει με τον χαρακτήρα και την ηχητική του εικόνα. Το design παραμένει ιδιαίτερο με την γυάλινη οροφή που αποκαλύπτει το crossover και με την κεκλιμένη εμπρόσθια όψη που βοηθάει τα διαφράγματα των μεγαφώνων να παραμένουν σε ίση απόσταση από τον ακροατή, ελαχιστοποιώντας τα όποια φασικά προβλήματα. Υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης αρκετά κοντά στους οπίσθιους τοίχους χωρίς να παρουσιαστεί πλαδαρότητα στις χαμηλές συχνότητες και αυτό αποτελεί πλεονέκτημα σε μικρούς χώρους.

Το ηχείο φέρει μονάδα χαμηλών και μεσαίων συχνοτήτων με κώνο αλουμινίου και μονάδα υψηλών με θόλο τιτανίου. Η φόρτιση της καμπίνας είναι τύπου ανάκλασης χαμηλών συχνοτήτων με τις οπές να βρίσκονται στην εμπρόσθια πλευρά. Η άρθρωση στις χαμηλές συχνότητες βελτιώνεται χάρη στην επένδυση της καμπίνας με πισσόφυλλο , τις έντονες νευρώσεις στο εσωτερικό και τα αφρώδη τύπου ricofon σε συνδυασμό με μαλλί προβάτου. Η ηχητική του ταυτότητα βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτή του evolution διατηρώντας όμως περιορισμένο μέγεθος και κόστος.

Φόρτιση καμπίνας : Οπή ανάκλασης χαμηλών συχνοτήτων
Ελάχιστη συνιστώμενη ισχύς τελικού ενισχυτή : 60 wrms/8ohm
Απόκριση συχνότητας : 40-20000 Hz
Ευαισθησία : 88 db
Ωμική αντίσταση : 8 Ohm
Διαχωρισμός συχνοτήτων :6 db/octave (1st order)

Κάδρο

Το κάδρο είναι μια γυάλινη κατασκευή που μπορεί να προσαρμοστεί ως προς τις διαστάσεις και τους χρωματικούς συνδυασμούς. Φέρει dimmable φωτισμό led και στηρίζεται σταθερά σε 4 μεταλλικά στηρίγματα. Τις καλλιτεχνικές ανησυχίες επιμελείται η ζωγράφος και εικαστικός Κωνσταντίνα Χασιάκου.

3 - Elegant Asymmetry